We Always Give the Best Service for Our Customers - The Most Valuable Agent in Indonesia - The Best Travel Agent in West Sumatera - PAKEJ PERCUTIAN PADANG BUKITTINGGI - PAKEJ JIMAT PADANG BUKITTINGGI - PAKEJ PELANCONGAN PADANG BUKITTINGGI

5D4N Padang – Bukittinggi Pakej

PAKEJ KODE : BMW07

(3 N BUKITTINGGI, 1 N PADANG)

 

HARI 01 : MINANGKABAU AIRPORT – BUKITTINGGI (L/D)

Tiba di Lapangan Antar bangsa Minangkabau jumpa dan disambut oleh wakil pelancongan kami. Teruskan ke BUKITTINGGI melalui Puncak Kiambang yang terkenal dengan 1000 pokok kelapa, berhenti di ANAI VALLEY / ANAI WATERFALL. Mempelajari beberapa sejarah minangkabau di KAMPUNG MINANGKABAU (PDIKM). Makan Tengahari, selepas makan tengahari, perhentian lain akan dibuat di PANDAI SIKEK, sebuah kampung yang terkenal dengan Tenunan dan Ukiran Kayu. Semasa Tiba di Bukittinggi check in Hotel untuk menginap. Makan malam di restoran Tempatan.

HARI 02 : MINANGKABAU TOUR (B/L/D)

Selepas sarapan di hotel, teruskan dengan memandu ke tanah yang unik Minangkabau melawat Batusangkar. Dalam perjalanan berhenti di Kampung Baso dan membeli-belah di HJ. ROSMA EMBROIDERY. Melawat industri tempatan seperti Pisang Salai dan Miling coffe tradisional, KINIKO home industry. Makan tengah hari disediakan di restoran tempatan yang dikelilingi oleh sawah padi dengan menu tertentu ikan Bakar. Selepas makan tengah hari, melawat PAGARUYUNG KING PALACE dan SILINDUANG BULAN PALACE. Kemudian memandu kembali di Bukittinggi, program bebas untuk membeli belah di PASAR ATAS dan JAM GADANG. Makan malam akan disediakan di restoran tempatan.

HARI 03 : KELOK 9 – LEMBAH HARAU (B/L/D)

Sarapan di hotel. Memulai aktiviti dengan city tour Bukittinggi : TAMAN PANORAMA NGARAI SIANOK dan LOBANG JEPUN (Additional local guide). Melawat KELOK 9, jembatan yang hubungkan Provinsi Sumatera Barat dan Provinsi Riau. Lepas tu melawat ke LEMBAH HARAU. Makan tengahari di restoran tempatan. Kembali ke Bukittinggi. Diperjalanan, singgah dahulu di UMMI AUFA HAKIM untuk belanja keripik khas Bukittinggi. Makan malam direstoran tempatatan dan kembali ke hotel.

HARI 04 : MANINJAU TOUR – PADANG (B/L/D)

Sarapan dan check out hotel. Bergerak menuju Maninjau visa kampung SUNGAI LANDIA. Melawat ke PUNCAK LAWANG or BUYA HAMKA MUZIUM (pilih satu tempat). Lepas makan tengahari, perhentian sejenak di Koto Baru untuk rasai Kuih Neraka or Lempeng Neraka (personal). Tiba di Padang, lawatan Bandar Padang ke CHINA TOWN, PELABUHAN LAMA, JAMBATAN SITI NURBAYA, dan PANTAI PADANG. Makan malam di Pondok Ikan Bakar Khatib Sulaiman. Lepas tu daftar masuk hotel.

DAY 05 : PADANG – MINANGKABAU AIRPORT (B)

Selepas sarapan dan check out hotel, melawat ke PANTAI AIR MANIS untuk melihat BATU MALIN KUNDANG atau SITANGGANG dan anda juga boleh try aktiviti lain macam ATV kat pantai (personal). Lepas tu pengantaran ke Lapangan terbang antarbangsa Minangkabau. Tour selesai (NOTES : Bila flight petang)

 

PAKEJ KODE : BMW07

 

Includes:

 • Bas Persiaran berhawa dingin (AC/DVD/Sound system)
 • Hotel 3n Bukittinggi and 1n Padang as chosen sebilik berdua  (Twin / Triple Share)
 • Meals as per program  04x breakfast, 04x lunch,04x dinner
 • Entrance fee
 • Driver cum Guide (Profesional guide for 10 Pax – up)
 • Mineral Water

 Excludes :

 • Tiket Penerbangan pulang balik ,airport tax
 • Personal Expenses (Laundry, Telephone, Mini bar)
 • Tipping untuk Guide , Driver dan Pembantu Driver
 • Optional tour
 • Guide Lobang Jepang Rm.10/pax
 • Additional Guide : RM.50/day