We Always Give the Best Service for Our Customers - The Most Valuable Agent in Indonesia - The Best Travel Agent in West Sumatera - PAKEJ PERCUTIAN PADANG BUKITTINGGI - PAKEJ JIMAT PADANG BUKITTINGGI - PAKEJ PELANCONGAN PADANG BUKITTINGGI

5D4N Batusangkar Bukittinggi Tour

PAKEJ KODE : BMW08

(1N BATUSANGKAR, 2N BUKITTINGGI, 1N PADANG)

 

DAY 01 : AIRPORT – BATUSANGKAR (-/L/D)

Setibanya di Lapangan Terbang Antarabangsa Minangkabau, perjumpaan dengan  wakil kami. Teruskan ke Batusangkar, fotostop di LAKE SINGKARAK, tasik terbesar di Sumatera Barat atau Visit kampung yang indah di dunia DESA PARIANGAN di mana anda dapat menangkap pemandangan kampung tertua di Minangkabau. (Jika anda mahu, kami akan membawa anda ke pusat mata air panas yang merupakan alternatif untuk rawatan penyakit kulit). Tiba di Batusangkar, melawat ke PAGARUYUNG PALACE dan SILINDUANG BULAN PALACE. Kemudian makan malam di restoran tempatan, check in Hotel.

 

DAY 02 :BATUSANGKAR – LEMBAH HARAU – BUKITTINGGI (B/L/D)

Sarapan pagi dan Check Out Hotel, melawat ke industri rumah tempatan pembuatan  Pisang Salai dan coffemiling tradisional, KINIKO. Perjalanan dilanjutkan  ke LEMBAH HARAU. Makan tengahari di PONGEK SITUJUAH Payakumbuah. Kembali ke Bukittinggi, Dalam perjalanan berhenti di KAMPUNG BASO dan berbelanja di HJ. ROSMA EMBROIDERY. Tiba di Bukittinggi City Tour : JAM GADANG dan PASAR ATAS. Check In Hotel dan makan malam  di restoran tempatan.

 

DAY 03 : BUKITTINGGI – MANINJAU (B/L/D)

Sarapan pagi dan Check Out Hotel. City Tour di Bukittinggi : TAMAN PANORAMA, TEROWONG JEPUN ( Additional Local Guide ). dan SIANOK CANYON, Selepas itu anda akan kami bawa ke Maninjau melalui NEGERI SUNGAI LANDIA. Selanjutnya melawat ke Koto Gadang untuk melihat dan membeli kraf perak yang dibuat di Koto gadang.Selanjutnya mengunjungi RUMAH BUYA HAMKA atau PUNCAK LAWANG. Makan Tengahari  di Restoran Tempatan. Selesai makan Tengahari kembali ke Bukittinngi. Makan malam di restoran tempatan dan Check In Hotel.  

DAY 04 : BUKITTINGGI – PADANG (B/L/D)

Selepas sarapan di hotel. Terus ke padang. Belanja membeli Bika Neraka. setelah itu mengunjungi MINANGKABAU VILLAGE. Photostop di LEMBAH ANAI. Makan Tengahri di Aia Badarun Restoran dan bergerak menuju padang. Teruskan dengan bersiar siar melawat CHINA TOWN, PELABUHAN LAMA, JEMBATAN SITINURBAYA, dan PANTAI PADANG. dan seterusnya aktiviti bebas sehingga masa untuk masuk ke bilik Hotel.  Makan malam di Restoran tempatan. 

 

DAY 05 : PADANG – TRANSFER OUT (B/-/-)

Selepas sarapan, Check Out dari Hotel. Bergerak mngunjungi AIR MANIS BEACH ( MALIN KUNDANG / SITENGGANG STATUE ). Melawat ke  MESJID RAYA SUMATERA BARAT yang merupakan mesjid terbesar di Sumatera Barat. Bergerak ke Lapangan Terbang  untuk penerbangan pulang atau destinasi selanjutnya.

 

( Notes : Untuk Flight Malam )

 

PAKEJ KODE : BMW08

Includes:

 • Bas Perisiaran berhawa dingin  ( AC/DVD/Sound system)
 • Hotel 01N Batusangkar, 02n Bukittinggi and 01 n Padang sebilik berdua (Twin / Triple Share)
 • Meals as per program  04x breakfast, 04x lunch,04x dinner
 • Entrance fee
 • Driver cum Guide (Profesional guide for 10 Pax – up )
 • Mineral Water

Excludes:

 • Tiket Penerbangan Pergi balik ,airport tax
 • Personal Expenses (Laundry, Telephone, Mini bar)
 • Tipping untuk Guide , Driver dan Pembantu driver 
 • Optional tour
 • Guide Lobang Jepang 
 • Additional Guide : RM.50/day