We Always Give the Best Service for Our Customers - The Most Valuable Agent in Indonesia - The Best Travel Agent in West Sumatera - PAKEJ PERCUTIAN PADANG BUKITTINGGI - PAKEJ JIMAT PADANG BUKITTINGGI - PAKEJ PELANCONGAN PADANG BUKITTINGGI

4D3N Swarnadwipa Island Padang Bukittinggi Tour

PAKEJ KODE : BMW09

(1 N PADANG, 2 N BUKITTINGGI) 

DAY 01 : AIRPORT – SUWARNADWIPA – PADANG (-/LUNCH BOX/D)

Selamat datang di minangkabau” ketibaan di Lapangan Terbang Antarbangsa Minangkabau, berjumpa & disambut oleh wakil pelancongan kami. Lawatan ke Pelabuhan Suwarnadipa. Persiapan untuk menyeberang ke PULAU SUWARNADIPA. Apabila ketibaan anda, cuba beberapa sukan air seperti Perahu Pisang, snorkeling, berenang dan gambar bawah air. Selepas makan Tengahari, sambung semula dengaan  sukan air atau hanya menikmati pemandangan indah Suwarnadwipa Island. Pada sebelah petang, menyebrang ke pelabuhan terus ke padang, makan malam di pantai dan chek in Hotel.

 

DAY 02 : PADANG CITY TOUR – MINANGKABAU TOUR (B/L/D)

Sarapan pagi di hotel. City Tour Padang :CHINA TOWN, SITINURBAYA BRIDGE, dan MESJID RAYA SUAMTERA BARAT. Terus ke kampung yang paling indah di dunia yang terletak di Kampung Pariangan. Makan tengahari, selepas makan tengahari, Layari PAGARUYUNG PALACE dan SILINDUNG BULAN PALACE di Batusangkar. Berhenti membeli belah di industri Tempatan kedai kopi tradisional Pisang Salai dan KINIKO. Tiba di Bukittinggi check in hotel. Makan malam di Restoran Tempatan.

 

DAY 03 : MANINJAU TOUR (B/L/D)

Selapas sarapan pagi, Bergerak menuju Maninjau, dalam perjalanan, layari KOTO GADANG untuk melihat dan membeli kraf Tangan Perak yang dibuat oleh KOTO GADANG. Kita akan berhenti di Panorama SUNGAI LANDIA dan AMBUN PAGI, Photostop di Puncak Lawang, dengan pemandangan indah MANINJAU LAKE. BUYA HAMKA HOUSE di Sungai Batang akan menjadi perhentian seterusnya ( untuk bas sederhana, atau untuk Big Bas hanya sampai kelok 37). Makan tengahari di Restoran Tempatan. Kembali ke Bukittnggi. Kemudian Program Percuma untuk berbelanja di PASAR ATAS, JAM GADANG dan beberapa kedai cenderamata  di Bukittinggi. Kembali ke Hotel dan Makan Malam. Selepas Makan Malam, nikmati Pertunjukan Kebudayaan di Balinduang Nan Bapaneh ( Kos Perorangan).

 

DAY 04: BUKITTINGGI – AIRPORT (B/-/-)

selepas Sarapan kat hotel, Lawatan Bandar : TAMAN PANORAMA, TEROWONG JEPUN,dan SIANOK CANYON. Anda boleh mencuba apa yang disebut “ KUE NERAKA “ atau “ BIKA “di Koto Baru Pindah ke Lapangan AntarBangsa untuk penerbangan Selanjutnya.

( Notes : flight petang )

 

PAKEJ KODE : BMW09

Includes:

 • Bas Persiaran berhawa dingin  (AC/DVD/Sound system)
 • Hotel : 01 n Padang, 02n Bukittinggi sebilik berdua  (Twin / Triple Share)
 • Meals as per program  03x breakfast, 03x lunch,03x dinner
 • Entrance fee
 • Profesional Guide
 • One day Suwarnadwipa tour includes : Boat from Bungus pier – Island (retrun),luch box,banana boat 1 game/ pax,snorkeling,underwater photos, drinks,island entrance fee
 • Mineral Water
 • Travel insurance

Excludes :

 • Tiket Penerbangan Pergi Balik
 • Personal Expenses (Laundry, Telephone, Mini bar)
 • Tipping unutk Guide , Driver dan Pembantu Driver 
 • Optional Tour