We Always Give the Best Service for Our Customers - The Most Valuable Agent in Indonesia - The Best Travel Agent in West Sumatera - PAKEJ PERCUTIAN PADANG BUKITTINGGI - PAKEJ JIMAT PADANG BUKITTINGGI - PAKEJ PELANCONGAN PADANG BUKITTINGGI

4D3N Padang – Bukittinggi Tour

PAKEJ KODE : BMW05

(3 N BUKITTINGGI)

DAY 01: AIRPORT – BUKITTINGGI (-/L/D)

Tiba di Lapangan Antar bangsa Minangkabau disambut oleh wakil pelancongan kami. Perjalanan menuju Batu Malin Kundang di Pantai Air Manis. Kemudian City Tour Padang ke : China Town,Old Harbour, Jembatan Siti Nurbaya dan Pantai Padang. Teruskan ke Bukittinggi melalui Puncak Kiambang yang terkenal dengan 1000 pokok kelapa, berhenti di Anai Valley / anai Waterfall. Mempelajari beberapa sejarah minangkabau di Kampung Minangkabau (PDIKM). Makan Tengahari di restoran tempatan, selepas makan tengahari perhentian singkat di Pandai Sikek, sebuah kampung yang terkenal dengan Tenunan dan Ukiran Kayu. Tiba di Bukittinggi check in Hotel . Makan malam di restoran Tempatan.

DAY 02: BUKITTINGGI – MANINJAU TOUR (B/L/D)

Selepas sarapan kami akan membawa anda ke Maninjau. Dalam Perjalanan melawat ke Koto Gadang untuk melihat kraf Perak yang di buat di Koto Gadang. Setelah itu berhenti di Sungai Landia dan Ambun Pagi. Photostop di Puncak Lawang atau Muzium Buya Hamka ( pilih satu tempat). Makan tengahari di restoran Tempatan. City tour Bukittinggi mengunjungi Taman Panorama Ngarai Sianok dan Lobang Jepang (additional local guide). Kemudian free program untuk belanja di Pasar Atas, Jam Gadang dan beberapa Kedai Cinderamata di Bukittinggi. Kembali ke hotel dan makan malam di Restoran Tempatan. 

DAY 03: MINANGKABAU TOUR (B/L/D)

Sarapan di hotel. Bergerak menuju tanah unik Minangkabau, melawat ke Batusangkar melalui Desa Tabek Patah. Dalam perjalanan berhenti di industri Tempatan Ummi Aufa Hakim untuk belanja keripik khas Bukittinggi. Perhentian di Kampung Baso dan singgah di Hj.Rosma embroidery. Selepas tu melawat industri tempatan Pisang Salai dan KINIKO Coffemilling Tradisonal. Makan Tengahari di restoran Tempatan yang dikelilingi oleh sawah – sawah yang indah dengan menu ikan Panggang yang khas. Selepas makan tengahari melawat ke Pagaruyung King Palace. Kembali ke Bukittinggi. Makan malam di Restorant Tempatan.

DAY 04: BUKITTINGGI – AIRPORT (B/-/-)

Selepas sarapan pagi, check out hotel. Bergerak menuju Banda Padang. Perhentian sejenak di Koto Baru untuk mencicipi “ KUE NERAKA “ atau LEMPENG NERAKA (personal). Sampai di Lapangan terbang untuk penerbangan ke destinasi seterusnya. NOTES : (Bila flight petang)

 

PAKEJ KODE : BMW05

 

Includes:

 • Bas persiaran berhawa dingin
 • Hotel 3N Bukittinggi sebilik berdua
 • Meals as per program  03x breakfast, 03x lunch,03x dinner
 • Entrance fee
 • Driver cum Guide (Profesional guide for 10 Pax – up)
 • Mineral Water

Excludes :

 • Tiket penerbangan ,airport tax
 • Personal Expenses (Laundry, Telephone, Mini bar)
 • Tipping Guide, Driver an pembantu driver
 • Optional tour
 • Guide Lobang Jepang
 • Additional Guide : RM.50/day