We Always Give the Best Service for Our Customers - The Most Valuable Agent in Indonesia - The Best Travel Agent in West Sumatera - PAKEJ PERCUTIAN PADANG BUKITTINGGI - PAKEJ JIMAT PADANG BUKITTINGGI - PAKEJ PELANCONGAN PADANG BUKITTINGGI

4D3N Padang Bukittinggi Island Tour

PAKEJ KODE : BMW10

(1N BUKITTINGGI, 2N PADANG)

 

DAY 1 : MINANGKABAU INTERNATIONAL AIRPORT – BUKITTINGGI (B/L/D)

Setibanya di Lapangan Terbang Antarabangsa Minangkabau, perkhidmatan perjumpaan dan pengiring oleh wakil kami. Kemudian, anda akan memulakan perjalanan ke Bukittinggi melalui ANAI VALLEY dan berhenti di Anai Waterfall. Perjalanan seterusnya ke PANDAI SIKEK, kampung ini terkenal dengan tenunan dan ukiran kayu. Selepas itu, makan tengahari di Restoran Tempatan. Perjalanan ke Bukittinggi, lawati TAMAN PANORAMA NGARAI SIANOK dan TEROWONG JEPUN (additional local guide). Lawati Koto Gadang untuk melihat kraf perak buatan tangan. Belanja di PASAR ATEH dan lawati JAM GADANG yang merupakan ikon Bukittinggi. Selepas itu, makan malam di Restoran Tempatan. Check-in hotel dan program percuma.

DAY 2 : BUKITTINGGIPAYAKUMBUH BATUSANGKAR (B/L/D)

Sarapan pagi di Hotel, bersedia untuk check-out hotel. Pergi lebih awal untuk melawat Kota Galamai Payakumbuh. Lawati HARAU VALLEY dengan air terjun yang indah. Makan tengah hari di restoran tempatan. Selepas itu, lawati rumah industri kopi tradisional di Kiniko (CAFE KINIKO). Seterusnya, layari ISTANA RAJA PAGARUYUNG, yang juga dikenali sebagai Istano Basa Pagaruyung, meneroka kejayaan kerajaan Minangkabau dengan peninggalan sejarah masa lalu. Dan juga wisatawan boleh mengambil foto dengan kostum tradisional Minangkabau (personal). Lawati DESA PARIANGAN, ialah kampung terindah di Indonesia berdasarkan Budget Travel Magazine. Pergi ke Padang, ± 3.5 jam. Makan malam di restoran tempatan dan check-in hotel.

DAY 3 : TELUK  MANDEH (B/L/D)

Selepas sarapan pagi. Lawatan bahari ke PULAU MANDEH sekitar ± 1.5 jam. Tiba di Dermaga Carocok dan memulakan perjalanan ke Kawasan Mandeh. Terokai PULAU SIRONJONG GADANG. Terokai SIRONJONG KETEK, aktiviti air: Cliff Jumping, Snorkeling. Kemudian melalui Hutan Bakau ke KAPO – KAPO VILLAGE. Ambil rehat dan makan tengah hari. Terokai Kapo Village – Kapo, dengan pantai yang indah. Terokai PULAU SOETAN, aktiviti suka air: Banana Boat, Donut Boat, Jet Sky (personal). Di sebelah GEMURUH RIVER, mandi air bersih di sungai air tawar yang jelas. Kembali melalui Hutan Bakau ke Dermaga Carocok Tarusan. Memandu ke Padang untuk makan malam di restoran tempatan di tepi pantai. Kembali ke hotel.

DAY 4 : Padang City Tour – BIM (B,L)

Sarapan pagi dan bersiap untuk check-out hotel. Perjalanan pertama melawat PANTAI AIR MANIS (BATU MALIN KUNDANG). Padang City Tour: BANDAR LAMA, CHINA TOWN, JAMBATAN SITI NURBAYA dan PADANG BEACH. Pelancongan agama ke MASJID BESAR SUMATERA BARAT. Selepas itu, Hantar ke Lapangan Terbang Antarabangsa Minangkabau untuk penerbangan pulang atau dentinasi selanjutnya.

Min. 10 pax

 

PAKEJ KODE : BMW10

 

Includes :

 • Bas Persiaran berhawa dingin  
 • Acomodation hotel : 1 Night Bukittinggi, 2 Night Padang 
 • Ticket for tourst attraction
 • Eat according to the program
 • Tour Guide
 • Travel insurance
 • Tour Guide
 • Paket One Day Tour in Kawasan Teluk Mandeh 
  – Boat around Kawasan Mandeh
  – Lunch (rice box)
  – mineral water and snack
  – Snorkeling tools
  – Photo underwater
  – Life jacket
  – ticket for enter to island
  – Crew who has experienced

Excludes :

 • Tiket Penerbnagan pergi balik
 • Additional trip and additional food.
 • Personal expenses
 • Tipping (guide, driver, crew island)
 • Banana Boat in Soetan island
 • Additional guide Lobang Jepang