We Always Give the Best Service for Our Customers - The Most Valuable Agent in Indonesia - The Best Travel Agent in West Sumatera - PAKEJ PERCUTIAN PADANG BUKITTINGGI - PAKEJ JIMAT PADANG BUKITTINGGI - PAKEJ PELANCONGAN PADANG BUKITTINGGI

4D3N Honeymoon Pakej

PAKEJ KODE : BMW11

(1N PADANG PANJANG, 1N BUKITTINGGI, 1N PADANG)

 

Day 1 : BIM – PADANG PANJANG (-/L/D)

” Selamat datang di Minangkabau” Apabila tiba di Lapangan AntarBangsa Minangkabau. Berjumpa dengan perwakilan kami. Setelah itu bergerak ke Bukittinggi melalui Puncak Kiambang yang terkenal dengan 1000 pokok kelapa. Berhenti di Lembah Anai dan Fotostop di Anai Waterfall. Setelah itu mengunjungi  Pusat Dokumentasi Dan Informasi Minangkabau (PDIKM) di kampung Minangkabau. Makan Tengahari di Restoran tempatan. Selepas itu Check in Hotel dan bersiaplah untuk makan malam dengan di temani cahaya lilin yang romantis.

 

DAY 02 : PADANG PANJANG – BUKITTINGGI (B/L/D)

Sarapan pagi dan Check Out Hotel. Anda akan dibawa ke Maninjau melalui Nagari Sungai Landia, Mengunjungi Koto Gadang untuk melihat dan membeli Kraft perak di Koto Gadang. Selepas itu anda akan mengunjungi RUMAH BUYA HAMKA atau PUNCAK LAWANG.Bergerak menuju Bukittinggi  Makan Tengahari di restoran tempatan. City Tour Bukittinggi : Melawat ke SIANOK CANYON yang terkenal dengan Pemandangan yang paling menarik disekitarnya, TEROWONG JEPANG, JAM GADANG dan PASAR ATAS. Check in Hotel dan makan malam di  restoran tempatan.

 

DAY 03 : MINANGKABAU TOUR – PADANG (B/L/D)

Setelah sarapan di Hotel, teruskan perjalanan ke tanah unik Minangkabau, mengunjungi Batusangkar.Dalam perjalanan berhenti di Kampung Baso dan berbelanja di HJ. ROSMA EMBROIDERY. Melawat ke industri rumah tempatan Pisang Salai dan Kedai Kopi Tradisional KINIKO . Makan Tengahari di Restoran tempatan yang dikelilingi oleh sawah yang indah dengan menu Ikan Panggang. Selepas makan tengahari melawat ke PAGARUYUNG KING PALACE. Terus ke Padang, melalui kampung terindah ke dua  di dunia iaitu Kampung Pariangan. setibanya di Padang, City Tour Padang : melawat ke CHINA TOWN, JEMBATAN SITINURBAYA, PELABUHAN LAMA, dan PANTAI PADANG. Makan malam di Pondok Ikan Bakar di Pantai.

 

DAY 04 : PADANG – AIRPORT (B/-/-)

Setelah sarapn check out hotel. Bergerak mengunjungi MALIN KUNDANG STATUE di PANTAI AIR MANIS. Anda boleh mencuba pelbagai aktiviti di pantai ( kos seorangan ). Selanjutnya perjalanan dilanjutkan ke lapangan terbang untuk pulang atau ke destinasi selanjutnya. 

( Notes : Untuk Flight Malam )

 

KODE PAKEJ : BMW11