We Always Give the Best Service for Our Customers - The Most Valuable Agent in Indonesia - The Best Travel Agent in West Sumatera - PAKEJ PERCUTIAN PADANG BUKITTINGGI - PAKEJ JIMAT PADANG BUKITTINGGI - PAKEJ PELANCONGAN PADANG BUKITTINGGI

4D3N Education Package

PAKEJ KODE : BMW16

( 2N PESANTREN, 1N BUKITTINGGI )

 

DAY 01 : AIRPORT – PADANG CITY TOUR – BUKITTINGGI  (-/L/D)

Setibanya di Lapangan Terbang Antarabangsa Minangkabau, berjumpa dan dijemput oleh perwakilan kami, Kemudian pergi ke  Padang, dengan melawat ke  BATU MALIN KUNDANG di AIR MANIS BEACH, diikuti dengan City  Tour : Padang dengan melawat ke CHINA TOWN, OLD HARBOR, BRIDGE SITI NURBAYA dan PADANG BEACH. Teruskan ke Bukittinggi, berhenti di Anai VALLEY / ANAI WATERFALL. Pelajari beberapa sejarah Minangkabau di MINANGKABAU VILLAGE (PDIKM). Selepas makan tengah hari, satu lagi perhentian pendek akan dibuat di PANDAI SIKEK, sebuah kampung yang terkenal dengan tenunan dan ukiran kayu. Apabila tiba di Bukittingggi, masukkan PONDOK PESANTREN  THAWALIB PARABEK semalaman.

 

DAY 02 : EDUCATION ACTIVITY  (B/L/D)

Apabila adzan subuh telah bergema, wajib bagi semua penduduk untuk salat bersama. Sarapan pagi, diikuti oleh RO’AN, aktiviti khidmat masyarakat dengan membersihkan kawasan di sekitar Sekolah Asrama Islam untuk persekitaran dan kesihatan yang lebih baik. Selepas makan tengah hari, penyediaan doa Zuhur diteruskan dengan SERMON bermula dari kuliah dari Ustadz atau santri hingga waktu shalat Ashar. Beberapa sukan malam seperti bola sepak atau badminton untuk mengikat hubungan antara santri. Bersihkan diri dengan doa Maghrib. ZIKIR dan TADARUS akan diadakan sehingga Isha. Makan malam dengan makanan  akan disediakan oleh jawatankuasa.

 

DAY 03 : MINANGKABAU TOUR – BUKITTINGGI  (B/L/D)

Sarapan pagi dan check-out dari asrama. Pergi ke Bukittinggi, dan City Tour : TAMAN PANORAMA, JAPANESE TUNNEL (Additional Local Guide) dan SIANOK CANYON. Perjalanan ke Batusangkar, melawat ke industri rumah tempatan Pisang Salai dan kedai kopi tradisional KINIKO. Makan tengahari akan disediakan di restoran tempatan yang dikelilingi oleh sawah yang indah dengan menu khas  ikan panggang Selepas makan tengah hari, melawat ke PAGARUYUNG KING PALACE. Kembali ke Bukittinggi, satu program percuma untuk berbelanja di PASAR ATAS dan kawasan JAM GADANG. Makan malam di restoran tempatan.

 

DAY 04 : BUKITTINGGI CITY TOUR – AIRPORT  (B/-/-)

Sarapan pagi dan check-out hotel. Bergerak menuju lapangan terbang untuk penerbangan pulang atau destinasi selanjutnya.

 

 

PAKEJ KODE : BMW16

 

PAKEJ TERMASUK :

 • Bas Persiaran  Berhawa Dingin 
 • Penginapan 2N Pesantren, 1N Bukittnggi sebilik berdua  ( Twin / Triple Share )
 • Makan sesuai program 3x Makan Pagi , 3x Makan Tengahri , 3x Makan Malam 
 • Semua  Tiket Kemasukan ke Tempat Lawatan 
 • Pemandu Wisata
 • Mineral Water

PAKEJ TIDAK TERMASUK :

 • Tiket Penerbangan Pergi Balik
 • Perbelanjaan Pribadi ( Laundry , Telepon , Mini bar )
 • Tipping untuk Guide , Driver dan Pembantu Driver 
 • Optional Tour 

 

 

 •